FIXX.RO Acasa
Magazine Auto Magazine
Magazine Auto Cluburi Auto
 Mecanici
Magazine Auto Bazar Piese
Service Auto
 
Volkswagen -> Passat Variant -> Club -> Diagnoza -> Eroare motor
Club Volkswagen

Eroare motor

mtrainer
Eroare motor 08 Iul '15 22:40 #427
Buna ziua,
Vin in atentia dvs cu o problema pentru care va solicit o recomandare.
Am cumparat in urma cu cca 16 luni, din reteaua WeltAuto Romania, un VW Passat Variant din 2008, 1.8 TSI, 118 KW/ 160 CP, 151.000 km reali la bord, serie motor BZB.
In urma cu cateva saptamani, s-a aprins intermitent martorul de bord “Check engine”, la momentul cand am pornit masina. Pana ce relantiul a coborat de la cca 1.000 de turatii la cca 800 turatii, martorul de bord s-a stins. Acest lucru s-a repetat in fiecare zi din acest moment, de fiecare data la rece cand porneam masina. La cald nu se aprinde niciun martor de bord.
Am facut un test VAG si am gasit o eroare pe sonda Lamda, pe care am sters-o din calculatorul masinii. Ulterior, de fiecare data cand aveam eroare aparea codul P0304 Misfire cylinder 4. Mentionez ca eroarea de sonda Lamda nu a mai aparut niciodata de atunci.
In aceasta situatie, am decis sa schimb bujiile, bobina de inductie de pe cilindrul 4, am inversat injectorul 4 cu cel de pe cilindrul 3, am facut teste de compresie la rece si la cald si, din pacate, martorul de bord continua sa apara la bord, doar cand motorul e pornit la rece.
Adaug ca la pornire se aud rateuri in toba, motorul tremura si pe masura ce acesta se incalzeste, trepidatiile sunt din ce in ce mai insesizabile. Totusi, la cald, cand motorul e la relanti se simt mici “lovituri” sau mai bine zis smuciri ale motorului.
De asemenea, am observat ca la cald, cand accelerez pedala la maxim, motorul trage greoi, se “balbaie” in intervalul 2.000-3.000 rpm si dupa acea trage cursiv. Din punct de vedere al consumului de benzina si ulei nu am vazut nicio modificare, totul fiind in parametric. De la primul simptom si pana in prezent am mai facut cca 4.000 km.
Am fost la mai multe unitati service autorizate si nimeni nu a reusit sa-si dea seama de problema. Unii spun ca e o problema electronica, altii ca e o problema mecanica.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc.

La aceasta discutie nu a raspuns nimeni
Fii primul care ii raspunde lui mtrainer!


Pentru a adauga un raspuns rapid trebuie sa
va logati sau sa intrati in comunitatea noastra!